İyilik Okulları

İyilik Derneği, Suriye savaşının patlak verdiği ilk andan itibaren, Suriyeli kardeşlerimize ve savaştan ülkemize sığınan Suriyeli sığınmacı kardeşlerimize ayni ve nakdi yardımlarını sürdürüyor.

Yapılan yardımların mahiyeti giyim, gıda, barınma, yakacak, sağlık harcamaları gibi geniş bir yelpaze de gerçekleştirilse de İyilik Derneği olarak, asıl önem verdiğimiz konu Suriyeli sığınmacı kardeşlerimizin ve bu kardeşlerimizin okul çağındaki çocuklarının eğitimleridir.

Bu vesileyle İyilik Derneği olarak İyilik Okulları adını verdiğimiz bir projeyle, Gaziantep’teki Suriyeli öğrencilerimizin eğitimine katkı sağlamaya çalışıyoruz. Sadece Türkiye sınırları içinde, kampların yoğun olarak bulunduğu Gaziantep’te değil, Suriye’nin içinde de İyilik Okullarımız mevcuttur.

Gaziantep’te ve Nizip ilçesinde 18 İyilik Okulu bulunmaktadır. Bu okullar, ilkokuldan başlayarak 8. Sınıfa kadar okuyan öğrencilere hizmet vermektedir. Bu okullardaki toplam öğrenci sayısı 10 bin’dir. Okullarda eğitim veren 350 öğretmenin tamamı Suriyelidir. Şuan okullarda Suriye Geçici Hükümetinin müfredatı okutulmaktadır.

Okulların acil ihtiyaç listesinde, kırtasiye malzemesi, okul elbisesi, temizlik malzemeleri, öğretmenlere ait okul ücretleri yer almaktadır.

İyilik Okullarımızdan 11 tanesi Suriye içindedir. Bu okulların 4’ü Halep’in Kuzeyi’nde, 4 okul Halep’in Batısında, 2 okul Halep’in içerisinde ve 1 okul da Katme Kampı’ndadır. Halep çevresindeki okullarda okuyan öğrenci sayısı yaklaşık 5 bin’dir. Öğretmenlerin tamamı yine Suriyeli öğretmenlerden oluşmakta ve sayıları 200’ü bulmaktadır.

Bağışçılarımızın desteğiyle hayata geçirdiğimiz İyilik Okulları projemize destek olma için web sitemizde yer alan online bağış panelini kullanarak bağışınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Havale/EFT yöntemi ile yapacağınız bağışlarınızda açıklama kısmına “Telefon Numarası ve İyilik Okulları” yazarak hangi bağış projemize destek olduğunuzu belirtmelisiniz.

Ayrıntılı bilgi için 0 850 777 33 44 no’lu hattan derneğimize ulaşabilir, görevli arkadaşlarımızdan detaylı bilgi alabilirsiniz.

İyilik Okulları