Kurbanda İyilik Birlikte Mümkün 09_07_2021

KURBAN’DA İYİLİK BİRLİKTE MÜMKÜN

19.07.2021

Türkiye’nin dört bir yanında bulunan temsilcilikleri aracılığı ile İyiliği dünyanın dört bir yanına yaymayı amaçlayan İyilik Derneği, 2021 yılı vacip kurban faaliyetleri kapsamında hazırlıklarını tamamladı.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da mazlum coğrafyalardaki ihtiyaç sahiplerine, bağışçılarının vekalet yoluyla kesecekleri kurbanları ulaştıracak olan İyilik Derneği,  “Kurban’da İyilik Birlikte Mümkün” sloganıyla Asya, Afrika ve Ortadoğu’da kurban kesim faaliyetleri gerçekleştireceğini duyurdu.

Her yıl iyilik gönüllüleri ile birlikte dünyanın farklı ülkelerinde kurban kesimlerini gerçekleştirerek, bağışçılarının emanetlerini mazlum coğrafyalardaki ihtiyaç sahiplerine ulaştıran İyilik Derneği, her yıl olduğu gibi bu yıl da dünyanın dört bir yanına iyilik elini uzatacak.  2021 Kurban organizasyonu kapsamında hazırlıklarını tamamlayan İyilik Derneği, Türkiye, Gazze, Suriye, Bangladeş’te bulunan Arakan Kampları ile Afrika’da Uganda, Etiyopya, Kamerun ve Somali’de islami koşullara uygun olarak kurban vekâletlerinin kesim ve dağıtımlarını gerçekleştirecek.

Bu yıl gerçekleştirilecek olan vacip kurban fiyatları Türkiye ve Suriye’de 1.500 TL, Afrika 900 TL, Bangladeş Arakan 1.200 TL, Gazze’de ise 2.500 TL olarak belirlendi.

Bağışçılarından aldığı kurban vekâletlerini bayramın birinci gününden başlayarak yerine getirecek olan İyilik Derneği, kurban kesimlerinin gerçekleştirilmesinin ardından tüm bağışçılarına isimleri belirtilerek kesilen kurban kesim görüntülerini mesaj yoluyla iletecek.

Kurban organizasyonu süreci hakkında değerlendirmelerde bulunan İyilik Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kayış, 2021 dönemi kurban organizasyon süreçleriyle ilgili olarak; ‘’Bu yolculuğun oldukça kutsal bir yolculuk olduğunu, tek gayelerinin kendilerine tevdi edilen kutsal emanetleri eksiksiz bir şekilde yerine ulaştırmak olduğunu, bağışçılarının İyilik Derneği’ni vekil tayin ettikleri kurbanlarını, İslami koşullara uygun şekilde mazlum coğrafyalardaki ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak üzere hazırlıklarını tamamladıklarını ve her yıl olduğu gibi bu yıl da tüm bağışçılarının kurban kesim görüntülerini mesaj yoluyla kendileriyle paylaşacaklarını dile getirdi’’.

Hayırlı Bayramlar

İyilik Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kayış, Kurban Bayramı için; “Hac Suresinde Müslümanlara emrolunan kurban vazifesini yerine getirmek amacıyla bizleri vekil tayin ederek, kurbanlarını mazlum coğrafyalardaki ihtiyaç sahiplerine ulaştırmamızı isteyen bağışçılarımızın kurban bayramını tebrik ediyor, Yüce Mevla’dan hayırlarının kabulünü niyaz ediyorum.” şeklinde tebriklerini iletti.

Related Files

• 10.43 KB
1900,00$
1900,00$
2500,00$
3300,00$

This site has been prepared with Aidango Association Business Automation ERP.