• My Account

İYİLİK DERNEĞİ KAHRAMANMARAŞ MERKEZLİ DEPREM BÖLGELERİNE YARDIMLARINI ARTIRARAK SÜRDÜRÜYOR 14.02.2023

İyilik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İyilik Derneği) depremin ilk anından itibaren il ve ilçelerdeki 60 temsilciliği ile birlikte sahadaydı.

İyilik Derneği başta Kahramanmaraş olmak üzere, 10 ilde yıkıma yol açan 7.7 ve 7.6'lık depremlerde gönüllüleri ile birlikte koordineli bir şekilde harekete geçti. İlk saatlerden itibaren yoğun çalışmalarda bulunan dernek gönüllüleri arama kurtarma ekiplerine de destek sağladı. Deprem bölgesine ayrıca 2 ekskavatör aracı gönderilerek arama kurtarma çalışmalarının hızlandırılmasını sağlayan İyilik Derneği, çalışmaların bölgeden takibi ve koordinasyonu için Malatya, Hatay, Adıyaman ve Kahramanmaraş’ta 7 lojistik merkezi kurdu.

İyilik Derneği Kahramanmaraş, Adana, Adıyaman, Gaziantep, Hatay, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa’da depremzedeler için Türkiye’nin dört bir yanından temsilcilikleri ile birlikte yardım tırlarını bölgeye sevk etti. Adana, Ağrı, Antalya, Adıyaman, Aydın, Bursa, Elazığ, Malatya, Hatay, Gaziantep, Kırşehir, Nevşehir, Doğubayazıt, İstanbul, Van, Manisa, Kilis, Osmaniye ve Şanlıurfa’dan koordineli bir şekilde bölgeye ilk yardım tırları depremin ilk gününde dernek yetkilileri tarafından bağışçıların da destekleriyle depremzedelere ulaştırıldı. Tırlarla bölgeye battaniye, içme suyu, tonlarca kuru bakliyat, kıyafet, on binlerce kişilik ikramlık gönderen İyilik Derneği organize olmuş binlerce gönüllüden oluşan saha ekibi ile merkez ve ulaşılamayan köylere günlük on bin ekmek, battaniye, ısıtıcı, gıda kolisi ve sıcak yemek dağıtımı gerçekleştirdi.

İyilik Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ömer ÇİÇEK, deprem bölgelerini ziyaret ederek yaptığı konuşmasında “Çağrımızla birlikte tüm temsilciliklerimiz organize bir şekilde deprem bölgelerine intikal etti. Türkiye’nin çeşitli illerinden çadır, kuru gıda, hijyen malzemesi, ekmek, kıyafet, ısıtıcı dolu tırları bölgeye intikal ettirdik ve binlerce gönüllümüzle birlikte sahada aktif olarak görev aldık. İşimiz çok, yükümüz ağırdı. Bu noktada AFAD birimleri ile sürekli koordinasyon halindeydik. Temsilcilerimiz ve sahadaki tüm paydaşlarımızın gece gündüz demeden cansiperane, fedakârca yaptıkları her bir yardım depremzede kardeşlerimize ulaştırıldı. Lojistik merkezlerimizin tespitleri ile bölgelere göre acil ihtiyaç listeleri hazırlandı. Yardımlarımızı artırarak depremzedelere ulaştırmaya devam ediyoruz.” dedi.

İYİLİK DERNEĞİ DEPREM BÖLGELERİNDE GÜNLÜK 100.000 BİN KİŞİLİK SICAK YEMEK DAĞITTI

İyilik Derneği deprem illerinde 16 mobil mutfak kurdu. Günlük 100.000 kişinin de sıcak yemek ihtiyaçlarını karşılayan mutfaklarda 600 kişilik gönüllü ekip görev aldı.

BİNLERCE GÖNÜLLÜSÜ İLE SAHADAYDI

Türkiye’nin tek yürek olduğu deprem felaketinde depremzedelere ulaşmak için 60 ilde faaliyet gösteren İyilik Derneği binlerce gönüllüsü ile sahada ilk andan beri depremzedelere destek olmaya devam ediyor.

ÇOCUKLAR DA UNUTULMADI

Depremde evlerini ve oyuncaklarını kaybeden çocuklar da unutulmadı. İyilik Derneği çocuklara moral vermek adına deprem bölgelerine 1 TIR dolusu oyuncak hazırlıklarına başlandı.

Haberin basına yansımaları

1.https://www.aa.com.tr/tr/pg/foto-galeri/stklerin-deprem-bolgesindeki-calismalari-suruyor

2. https://www.aa.com.tr/tr/asrin-felaketi/stklerin-deprem-bolgesindeki-calismalari-suruyor/2820021

3. https://www.kapaklibakis.com.tr/stklerin-deprem-bolgesindeki-calismalari-suruyor

LAST ADDED

İstanbul’dan Ankara’ya Pedallar İyilik İçin Dönecek

İyilik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ( İyilik Derneği ) gönüllüleri ile birlikte "İstanbul’dan Ankara’ya İyilik İçin Pedalla" adlı projeyi hayata geçirdi.

Doğubayazıt'ta “Bin Mont Bin Bot” kampanyası ile öğrencilere destek 22_12_2022

​Kış çalışmaları kapsamında yetim ve ihtiyaç sahibi çocukları unutmayan iyilik gönüllüleri, Doğubayazıt’ta gerçekleştirdiği “Bin Mont Bin Bot” kampanyası ile öğrencilere mont ve bot desteğinde bulundu. 24.11.2022

İyilik Derneği 15. Ramazan Dünya Yetimler Gününde Emanetlerimizle Buluştu 18_04_2022

İyilik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İyilik Derneği) Türkiye başta olmak üzere çeşitli ülkelerde 15. Ramazan Dünya Yetimler Günü sebebiyle yetimlerle aynı sofrada buluştu.