18th Stage Dairy Goat Distribution Completed in Chad

İyilik Derneği olarak 18. Etap Süt Keçisi dağıtımımızı Çad’da gerçekleştirdik.
Bugüne kadar Afrika’nın çeşitli ülkelerinde bağışçılarımızın desteğiyle on binlerce süt keçisini ihtiyaç sahibi ailelere geçim kolaylığı sağlamak için dağıtımını tamamladık.
19- 29 Nisan 2022 tarihlerinde Çad’a giden ekibimiz Ramazan ayı münasebetiyle birçok farklı faaliyeti de beraberinde gerçekleştirdi.
Ramazan çalışmalarımız kapsamında bölgedeki ihtiyaç sahibi ailelere iftar organizasyonları ve gıda kolileri dağıttık. Köylere yaptığımız ziyaretlerde de çocuklara Kur’an-ı Kerim ve çeşitli hediyeler ulaştırdık. Bağışçılarımızın destekleriyle yeni su kuyusu açılışları yaparak, adak, akika ve şükür kurbanları keserek dağıtımını tamamladık..
İyilik Ekipleri, Çad’da başta büyükelçiliğimiz olmak üzere, TİKA, Maarif Vakfı ve bölgedeki yerel STK’ları ziyaretler ederek fikir alışverişinde bulundu.
 Süt Keçisi projesi ile ailelere “balık vermek yerine balık tutmayı” teşvik ediyor, buna istinaden  bağışçılarımızın desteği ile Afrika şartlarına uyum sağlayan ve ekonomik potansiyeli olan Süt Keçilerinin dağıtımı ile her yıl binlerce aileye umut olmaya devam ediyoruz. Böylelikle bölgenin kalkınmasına da destek olunuyoruz. Bölge halkı keçilerin yavrularını ve sütünden elde ettikleri ürünleri satarak geçimlerini uzun yıllara yaymakta ve kendi kendilerine yetebilmenin mutluluğunu yaşamaktadırlar.
Bir keçi bedelinin 600 TL olduğu proje kapsamında tespit edilen ailelere toplamda 1.800 TL bedelinde iki dişi bir teke üç Süt Keçisi hediye ediliyor.

Related Files
Would you like to share this content on your social media accounts?
1900,00$
1900,00$