• Hesabım

Süt Keçisi Dağıtımımızın 16. Etabı Gerçekleştirildi

18.11.2021

İyilik Derneği kurulduğu günden bu yana birçok proje ve acil yardım kapsamında mağdur, mazlum ve ihtiyaç sahibi ailelerle, yetim ve öksüzlerin destekçisi olurken Süt Keçisi Projesiyle de binlerce aileye istihdam sağlamaya ve onlar için kalıcı geçim kaynağı oluşturmaya devam ediyor.

Bugüne kadar Afrika’nın çeşitli bölgelerinde bağışçılarının desteğiyle dağıtımını gerçekleştirdiği Süt Keçileri ile ailelere geçim kolaylığı sağlamaya devam eden İyilik Derneği, 16. Etap Süt Keçisi dağıtımını Kamerun’da gerçekleştirdi.

09 - 19 Kasım tarihlerinde Önce Çad’a geçen ekibimiz burada medresede eğitim gören öğrencileri ziyaret edip beraber Kur’an-Kerim okuyup çeşitli hediyeler dağıttılar. Daha önce açılışı yapılan su kuyularının kontrolleri yapıldı, adak, akika ve şükür kurbanları kesildi ve sıcak yemek dağıtımı da yapıldı.

Süt Keçisi dağıtımı için Kamerun’a geçen İyilik Ekipleri, bağışçılarının desteği ile yüzlerce aileye umut olmanın yanı sıra aynı zamanda bölgenin kalkınmasına da destek oluyor. Afrika şartlarına uyum sağlayan ve ekonomik potansiyeli olan Süt Keçilerinin dağıtımı Kamerun’da gerçekleştirildi.

İyilik Derneği olarak ailelere “balık vermek yerine balık tutmayı” öğretiyoruz keçilerin yavrularını satarak ve sütünden ürünler elde ederek geçimlerini uzun yıllara yaymaktadırlar.

Bir keçi bedelinin 450 TL olduğu proje kapsamında tespit edilen ailelere toplamda 1.350 TL bedelinde iki dişi bir teke üç Süt Keçisi hediye ediliyor.

Paylaş

SON EKLENEN HABERLER

25. Etap Süt Keçisi Dağıtımları Çad’da Gerçekleştirildi

İyilik Derneği Süt Keçisi Projemizin 25. Etap dağıtımlarını Çad’da gerçekleştirdik. Süt Keçisi Projesi binlerce aileye kalıcı geçim kaynağı oluştur...

21.08.2023

İnsan ve Değer Hareketi'nden Derneğimize Ziyaret

İnsan ve Değer Hareketi (İDH) Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya ŞENGÖZ ve Teşkilat Başkanı Abdulhakim YALÇIN beyefendi derneğimizi ziyaret etti. 13.0...

16.06.2023

24. Etap Süt Keçisi Dağıtımı Tanzanya’da Tamamlandı

İyilik Derneği Süt Keçisi Projemizin 24. Etabını Tanzanya’da tamamladık. Proje kapsamında binlerce sağmal keçiyi ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdık...

09.06.2023
İyilik Derneği web sitesini kullanarak çerez politikasını ve KVKK metnini kabul etmiş sayılırsınız.