İyilik Kütüphaneleriyle Yarının İnşası İçin Bugünden Temel Atılıyor

İyilik Kütüphanelerinin Rafları Doluyor

İyilik Derneği olarak Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve AFAD ile iş birliği içerisinde gerçekleştirdiğimiz İyilik Kütüphanesi projemizin ilk kütüphane kurulumunu gerçekleştirdik.

Kilis'in komşusu olan Azez'de açılan ilk kütüphane ile bölgedeki öğrencilerin eğitimine destek sağlanıyor.

İlk kütüphanemizin açılış törenine, Milli Eğitim Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Anadolu Platformu ve Derneğimizin yöneticileri katıldı.

İyilik Kütüphaneleriyle Yarının İnşası İçin Bugünden Temel Atılıyor

Proje kapsamında, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı bölgelerinde belirlenen toplam 805 okulun kütüphanelerinin kurulumu İyilik Derneği bağışçılarının desteğiyle tamamlanacak.

Türkiye sınırında yer alan Azez, Afrin, Cerablus ve El Bab ilçelerinde açılacak olan okul kütüphanelerinde Arapça, Kürtçe ve Türkçe basılmış kitap ve eserler yer alacak.

Medeniyetin beşiği olan topraklarda iç savaşla mücadele eden halkın yeniden bir hayat kurması amacıyla gerçekleştirilen İyilik Kütüphanesi projemizle binlerce çocuğun eğitimine katkı sağlayarak, eğitim aracılığıyla kadim ile geleceğin arasında köprü kuruluyor. Yarının inşası için bugünden temel atılarak nesilleri eğitimle ihya etmek ve geleceği aydınlık kılmak hedefleniyor.

İyilik Gönüllüsü Ol