İyilik Derneği'nden İdlib Kamplarına İnsani Yardım

İyilik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Türkiye sınırına göç ederek İdlib kamplarında yaşam mücadelesi veren Suriyelilere insani yardım gerçekleştirdi.

İyilik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Turan Koçer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kış günü soğuk ve açıkta kalan insanlar için Hatay'ın Reyhanlı ilçesine geldiklerini söyledi.

Mazlumlara teslim edilmek üzere 6 tırı Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan geçirerek Suriye'ye uğurladıklarını ifade eden Koçer, sınır ötesinde saldırılardan kaçan binlerce mazlumun çamur deryasına dönen çadırlarda ve ağır şartlarda hayatlarını sürdürmeye çalıştığını belirtti.

Yardım tırlarının içerisinde 3 bin 393 battaniye, 1400 gıda kolisi, 4 bin 183 ayakkabı, 950 temizlik malzemesi, ve 21 bin 185 giyim malzemesi bulunduğunu aktaran Koçer, ''Malatya, Gaziantep, Alanya ve Kilis olmak üzere Anadolu'nun farklı şehirlerinden gelen yardımları bugün İdlib'teki saldırılardan kaçarak Türkiye sınırına yakın noktalara gelen ailelere ulaştırılması için uğurladık.'' diye konuştu.

İdlib'de bir insanlık dramının yaşandığına dikkat çeken Koçer, şöyle konuştu:

''Soğuk kış gününde yoğun bombardıman nedeniyle evlerini terk ederek sınırımıza gelen insanların sayısı 380 bine ulaştı. Türkiye'nin insani yardım gücü her zaman mazlumların yanındadır. İyilik Derneği olarak İdlibli kardeşlerimizin bir nebze olsa yaralarına merhem olma adına çalışmalarımıza hız verdik, bölgeye yardım göndermeyi sürdüreceğiz.''

İyilik Gönüllüsü Ol