26 Tır İnsani Yardım Malzemesini İdlib'e Ulaştırdık

Suriye'de sivillere yönelik gerçekleştirilen saldırılardan kaçarak Türkiye sınırına göç eden İdlib halkına; gıda, giyim ve barınma yardımlarını, Kızılay ile İyilik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ulaştırdı. İstanbul, Gaziantep, Adıyaman, Malatya, Hatay, Van, Adana, Mersin ve Osmaniye’den yola çıkan yardım tırları 3 Şubat Pazartesi günü Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde bulunan Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan geçirilerek bölge halkına dağıtılmaya başlandı.

İyilik Derneği, bağışçılarının temsilcileriyle beraber düzenlediği yardım çalışmasında bugüne kadar toplanan 26 tır yardım malzemesini Kızılay ile birlikte Hatay Reyhanlı ilçesinde bulunan Cilvegözü Sınır Kapısı üzerinden geçirerek, sınır bölgelerinde kurulan kamplarda yaşam mücadelesi veren İdlib halkına ulaştırdı.

Yaşanan büyük göçün ardından sınır bölgelerinde yaşam mücadelesi veren sivil halk için İyilik Derneği bağışçılarının desteğiyle topladığı 26 tır acil yardım malzemesini İdlib kamplarında bulunan ailelere dağıtmaya devam ediyor. Acil yardım malzemelerinin olduğu tırlarda ki ürünler ise şöyle sıralanıyor:

• 6 bin 500 adet battaniye
  • 2 bin 370 adet gıda kolisi