Yemeni Unutmuyoruz!

İyilik Derneği olarak Yemen için desteğimizi sürdürmeye devam ediyoruz. Yemen’de ki insanlık dramına sessiz kalmayarak, hayırseverlerinin desteğini Türk Kızılay'ı aracılığıyla Yemen’de ki ihtiyaç sahiplerine ulaştırmayı sürdürüyoruz.

Kurulduğu günden bugüne hayırseverleri ile ihtiyaç sahipleri arasında iyilik köprüleri kurmaya devam eden İyilik Derneği, Ramazan ayı içerisinde Yemen’de Lahej, Hadramut ve Marib’te 3 bin 570 gıda kolisi dağıtımı gerçekleştirdi.

Yardım dağıtımlarının ikinci etabı; Abyen, Aden ve Taiz bölgelerinde devam ediyor. Dağıtımların gerçeklemesi sonrasında İyilik Derneği Türk Kızılay'ı aracılığı ile Yemen’de 17 bin 850 kg Un, 17 bin 850 kg Pirinç, 8 bin 925 kg Şeker, 7 bin 140 lt Sıvı Yağ, 1.785 kg Hurma dağıtımıyla toplam 53 ton 550 kg gıda malzemesi dağıtmış olacak. Gıda paketlerinin ağırlığı 15 Kg, 1 gıda kolisinden 6 kişilik bir aile yararlanıyor. Yapılan yardımlar tamamlandığında toplamda 21 bin 420 kişi faydalanmış olacak.

Yemen'i Unutmadık

• photo1