Süt Keçisi Dağıtımımızın 16. Etabı Gerçekleştirildi

18.11.2021

İyilik Derneği kurulduğu günden bu yana birçok proje ve acil yardım kapsamında mağdur, mazlum ve ihtiyaç sahibi ailelerle, yetim ve öksüzlerin destekçisi olurken Süt Keçisi Projesiyle de binlerce aileye istihdam sağlamaya ve onlar için kalıcı geçim kaynağı oluşturmaya devam ediyor.

Bugüne kadar Afrika’nın çeşitli bölgelerinde bağışçılarının desteğiyle dağıtımını gerçekleştirdiği Süt Keçileri ile ailelere geçim kolaylığı sağlamaya devam eden İyilik Derneği, 16. Etap Süt Keçisi dağıtımını Kamerun’da gerçekleştirdi.

09 - 19 Kasım tarihlerinde Önce Çad’a geçen ekibimiz burada medresede eğitim gören öğrencileri ziyaret edip beraber Kur’an-Kerim okuyup çeşitli hediyeler dağıttılar. Daha önce açılışı yapılan su kuyularının kontrolleri yapıldı, adak, akika ve şükür kurbanları kesildi ve sıcak yemek dağıtımı da yapıldı.

Süt Keçisi dağıtımı için Kamerun’a geçen İyilik Ekipleri, bağışçılarının desteği ile yüzlerce aileye umut olmanın yanı sıra aynı zamanda bölgenin kalkınmasına da destek oluyor. Afrika şartlarına uyum sağlayan ve ekonomik potansiyeli olan Süt Keçilerinin dağıtımı Kamerun’da gerçekleştirildi.

İyilik Derneği olarak ailelere “balık vermek yerine balık tutmayı” öğretiyoruz keçilerin yavrularını satarak ve sütünden ürünler elde ederek geçimlerini uzun yıllara yaymaktadırlar.

Bir keçi bedelinin 450 TL olduğu proje kapsamında tespit edilen ailelere toplamda 1.350 TL bedelinde iki dişi bir teke üç Süt Keçisi hediye ediliyor.

• 16 etap.jpg