İyilik Derneği Ramazan’ın Bereketini Dünyaya Taşıdı

İyiliğin, yardımlaşmanın, dayanışmanın; birlik ve beraberliğin en çok ihtiyaç duyulduğu bu günlerde Türkiye’nin dört bir yanındaki temsilcilikleri ve yurt dışındaki partnerlerinin desteğiyle hayırseverlerin yardımlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştıran İyilik Derneği, Ramazan ayının bereketini Türkiye başta olmak üzere dünyanın farklı coğrafyalarında yaşayan mazlum ve ihtiyaç sahipleriyle birlikte yaşadı.

İyilik Derneği her yıl olduğu gibi bu yıl da kurduğu iftar sofraları, fitre, zekât ve gıda kolileri dağıtımlarıyla binlerce aileye hayırseverlerin yardımlarını ulaştırdı. Türkiye başta olmak üzere Gazze’de, Bangladeş’te, Arakan kamplarında, Afrika’da ise Uganda, Kamerun ve Somali‘de yapılan çalışmalarla Ramazan’ın bereketini dünyanın farklı noktalarına taşıdı.

Ramazan Bayramı hazırlıklarıyla ülkemizdeki ve mazlum coğrafyalardaki yetimleri de unutmayan İyilik Derneği, sorumluluklarını üstlendiği yüzlerce yetimin bayramlık kıyafetlerinin dağıtımını gerçekleştirdi. Bayram sabahı yetimlerine harçlıklarını teslim ederek Ramazan çalışmalarını tamamlayan İyilik Derneği, Ramazan’ın son 10 gününde ise zekât, sadaka, fitre ve gıda yardımlarını temsilcilikleri aracılığı ve online bağış sayfası üzerinden teslim alarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

Ramazan ayı boyunca Türkiye’de ve dünyanın farklı ülkelerinde binlerce insana ulaştırılan yardımlarla ilgili İyilik Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kayış şöyle konuştu; ‘’2019 yılından itibaren çalışmalarımıza durmaksızın devam ediyor ve bağışçılarımızın bizlere vermiş olduğu elçilik vazifesini hakkıyla gerçekleştirebilmek üzere var gücümüzle çalışıyoruz. Bağışçılarımızın hayırlarını ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaştırabilmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden kurtuluş olan Ramazanı Şerif ayını hep birlikte tamamlayabilmiş olmanın tarifsiz duyguları içerisinde bulunuyoruz.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye’de yer alan temsilciliklerimiz ve yurt dışındaki partnerlerimizin sahada gösterdiği özverili çalışmalar sayesinde onlarca ihtiyaç sahibi aileye gıda kolisi, zekât ve fitre yardımlarını ulaştırdık. Açlık ve yoksullukla mücadele eden Afrika’da kurduğumuz iftar sofraları, Arakan kamplarında, abluka altındaki Filistin Gazze’de dağıttığımız iftar yemekleri ve Yemen’de dağıttığımız gıda kolileriyle bağışçılarımızın yardımlarını binlerce ihtiyaç sahibine ulaştırmanın huzur ve mutluluğu içinde Ramazan çalışmalarımızı tamamladık’’ dedi.

• IMG_5314.JPG