İyilik Derneği 15. Etap Süt Keçisi Projesi Kapsamında Kamerun’a Gitti

Kurulduğu günden bu yana mağdur, mazlum ve ihtiyaç sahibi ailelerle, yetim ve öksüzlerin destekçisi olmaya devam eden İyilik Derneği, Süt Keçisi Projesiyle binlerce aileye istihdam sağlamaya ve onlar için kalıcı geçim kaynağı oluşturmaya devam ediyor.

Bugüne kadar Burkina Faso, Çad, Nijer ve Kamerun’da bağışçılarının desteğiyle dağıtımını gerçekleştirdiği Süt Keçileri ile ailelere geçim kolaylığı sağlamaya devam eden İyilik Derneği, şimdi de 15. Etap Süt Keçisi dağıtımı için Kamerun’a gitti.

13 - 26 Haziran tarihlerinde Kamerun’da süt keçileri dağıtacak olan İyilik Ekipleri, bağışçılarının desteği ile yüzlerce aileye umut olmanın yanı sıra aynı zamanda bölgenin kalkınmasına da destek oluyor.

Afrika şartlarına uyum sağlayan ve ekonomik potansiyeli olan Süt Keçilerinin dağıtıldığı ailelere İyilik Derneği,  “balık vermek yerine balık tutmayı” öğretiyor. Bir keçi bedelinin 450 TL olduğu proje kapsamında tespit edilen ailelere toplamda 1.350 TL bedelinde iki dişi bir teke üç Süt Keçisi hediye ediliyor.

Süt Keçileri Ailelerin Hayvancılık ve Süt Üretimine Katkı Sağlıyor.

İyilik Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kayış konuyla ilgili olarak “Süt Keçisi projemiz, Afrikalı ailelerin tek seferlik yardımlar yerine, kendi ayakları üzerinde durabilmesini sağlıyor. Kampanyamız sayesinde aileler keçilerin sütünden besin ve gelir elde edebiliyor. Bir keçi ortalama 5 ayda bir doğum yapmaktadır. Bu sayede aileler doğan erkek keçileri de satarak hayvancılık yapma imkânına sahip oluyor. Bu yıl 15. Etabını gerçekleştireceğimiz Süt Keçisi projemizin bağışçılarımız tarafından yoğun ilgi ile karşılandığını görmekten ayrıca mutluluk duyuyoruz. İyilik Derneği olarak ayrıca bugüne kadar uyguladığımız Süt Keçisi dağıtımlarımızda hediye ettiğimiz keçileri ailelere teslim ederken aldığımız fotoğrafları bağışçılarımıza telefonları üzerinden ulaştırarak Afrika’daki kardeş ailelerinden de bir hatıra fotoğrafı ulaştırıyoruz.” sözleri ile proje hakkında bilgi paylaştı.

www.iyilikderneği.org.tr

• iyilik-dernegi-15-etap-sut-kecisi-projesi-kapsaminda-kamerun-a-gitti-4.jpeg