İçişleri Bakanlığı’nın Desteğiyle Düzenlenen Çalıştaya Katıldık

3.11.2021

Dünyadaki diğer tüm ülkelerle kıyas edildiğinde savaş, iç karışıklık, doğal afet, göç gibi sorunlar karşısında insani yardım alanında ilk sırada yer alan Türkiye, dünyanın vicdanı olma vazifesini yürüten sivil ve bürokratik kuruluşların dahil olduğu bu vazifenin çok daha nitelikli bir hal alması niyetiyle, İçişleri Bakanlığımızın destekleriyle "TÜRKİYE'DEKİ İNSANİ YARDIMIN SWOT (GZFT) ANALİZİ VE GELECEK PERSPEKTİFİ" konulu çalıştay gerçekleştirildi.

Değişen, gelişen ve zamanın gerekliliklerine binaen ülkemiz menşeili insani yardım faaliyetlerinin güçlü ve zayıf yönlerini tespit etmek, karşı karşıya olduğumuz fırsat ve tehditlerin farkına varmak ve bu doğrultuda dünyada öncü bir strateji geliştirebilmek adına İyilik Derneği’nin de katıldığı çalıştay alanında yetkin akademisyenlerin nezaretinde gerçekleştirildi.