• ADAK/AKIKA/GLORIFICATION

İyilik Derneği olarak Adak, Akika ve Şükür kurbanlarınızı ülkemizde ve dünyanın birçok ülkesinde vekaletinizle islami usullere uygun kesip, yoksul kardeşlerimize dağıtıyoruz.

1400,00 TL
    Total Price
    1400,00 TL
    Cutting Location
    In the form below, the name, surname and telephone information of the person who will be sacrificed is required, please fill in completely. If you fill in the phone information completely, we inform the person via sms after the sacrifice.
    Shareholder Information
    1. Share
      On behalf of the above-mentioned person, I give my power of attorney to sacrifice, slaughter, cut and distribute the meat.

AKİKA KURBANI

Yeni doğan çocuk için şükür amacıyla kesilen kurbana, “Akika” adı verilir. Akika kurbanı kesmek müstehaptır. Akika kurbanı olarak kesilecek hayvanda, diğer kurbanlarda aranan şartlar aranır.

Akika kurbanı, çocuğun doğduğu günden bulûğ çağına kadar kesilebilirse de doğumun yedinci günü kesilmesi daha faziletlidir.

Akika kurbanının etinden ve derisinden, kurban sahibi dâhil herkes istifade edebilir.

ADAK KURBANI

Kurban adayan kişinin kurban kesmesi vaciptir. Eğer kişi bu adağı, bir şartın gerçekleşmesine bağlamışsa bu şart gerçekleşince kesmesi gerekir. Adak kurbanının etinden adak sahibi, eşi, usul ve fürûu (neslinden geldiği ana, baba, dede ve nineleri ile kendi neslinden gelen çocukları ve torunları) yiyemeyeceği gibi, bunların dışında kalıp zengin olanlar da yiyemez. Şayet kendisi veya bu sayılanlardan birisi yemişse, yenilen etin rayiç bedelini yoksullara verir (Zeylaî, Tebyînü’l-Hakâik, Kahire 1313, VI, 8; İbn Nüceym, Bahru’r-râik, VIII, 199-203; Ömer Nasuhi Bilmen, Büyük İslam İlmihali, s. 413).

ŞÜKÜR KURBANI

Kişi, arzu ettiği bir amaca ulaşması veya bir nimete nail olması sebebiyle şükür kurbanı kesebilir. Bu kurbanların etinden sahipleri de yiyebilirler.

Temettü ve kıran haccı yapan kişilerin, aynı mevsimde hac ve umreyi birlikte ifa ettikleri için, kestikleri kurbanlara şükür kurbanı da denilmektedir.

İyilik Derneği olarak İslami usullere uygun şekilde kesimini gerçekleştirdiğimiz adak - akika - şükür kurbanlarınızı ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Kurban kesiminin yapılmasının ardından kurban kesim görüntülerini SMS yoluyla iletiyoruz.

Türkiye ile Suriye'de küçükbaş, Afrika ülkelerinde ise büyükbaş kurban kesilmektedir.

Afrika için kurban hisse bedeli: 1400 TL

Türkiye ve Suriye için kurban hisse bedeli: 2750 TL

This site has been prepared with Aidango Association Business Automation ERP.