Zekatlarınızı Yemen’deki İhtiyaç Sahiplerine Ulaştırıyoruz
Zekat, İslam’ın beş temel şartından biridir. Yüce Allah Kur’an-ı Kerim’de: ” Onları arındırmak ve temize çıkarmak üzere mallarından sadaka al! Bir de onlar için dua et; çünkü senin duan onlara huzur verir. Allah her şeyi çok iyi işitmekte ve bilmektedir.” (Tevbe, 9/103) buyurarak zekatın önemi vurgulanmıştır. Zekat, zengin sayılan ergenlik çağına gelmiş akıl sahibi Müslümanların, mallarının belli bir miktarını (genellikle %2,5 veya kırkta birini) seneden seneye fakir Müslüman kardeşlerine vermesidir.
Peygamber Efendimiz (S.A.V.): “Üstteki (veren) el, alttaki (alan) elden daha hayırlıdır. Sen, (vermeye) geçimini sağladığın ailenden başla!..” (B1427 Buhârî, Zekât, 18; M2386 Müslim, Zekât, 95) hadisiyle infak etmenin faziletini bildirmiştir. 2014’ten beri iç savaş, açlık ve salgın hastalıklarla mücadele eden Yemen’de Birleşmiş Milletler (BM), 2025 yılında 19,5 milyon kişinin insani yardıma ihtiyaç duyacağının öngörülüyor. İnsani yardıma muhtaç bu kardeşimize vereceğiniz zekât, onların hayatlarında büyük bir değişim yaratacaktır.
İyilik Derneği; zekât gibi dini vecibelerinizi yerine getirebilmeniz için Yemen’deki ihtiyaç sahiplerini titizlikle incelemektedir. Ayrıca zekâtınızın hangi proje ve yardım kapsamında kullanılmasını karar verebilir, İyilik Derneği aracılığıyla zekâtınızı istediğiniz doğrultuda gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırabilirsiniz.
Bağışladığınız her zekât, Yemenli kardeşlerimizin yaşamını kolaylaştıran bir iyilik halkası olacaktır. Allah Teâlâ Kur’an-ı Kerim’de: ” Kim iyilikle gelirse ona getirdiğinin on katı vardır; kim de kötülükle gelirse o sadece getirdiğinin dengiyle cezalandırılır. Onlar haksızlığa uğratılmazlar. ” (En’am, 6/160) buyurarak iyiliğin karşılığını müjdelemiştir. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) de: “Sizden biriniz, kendisi için arzu edip istediği şeyi, din kardeşi için de arzu edip istemedikçe, gerçek anlamda iman etmiş olmaz.” (Buhârî, Îmân 7; Müslim, Îmân 71-72. Ayrıca bk. Tirmizî, Kıyâmet 59; Nesâî, Îmân 19, 33; İbn Mâce, Mukaddime 9) buyurarak kardeşlik hukukunun önemini vurgulamıştır.