2020 Ramazan İyilik'te Böyle Geçti

Türkiye’yi ve dünyayı etkisi altına alan Covid-19 virüsü yardım faaliyeti yürüten sivil toplum kuruluşlarının Ramazan çalışmalarında yöntem değişikliklerine sebep oldu.

2009 yılından beri Türkiye’de ve dünyanın çeşitli bölgelerinde iyilik yolunda çalışmalarını sürdüren İyilik Derneği, bu zorlu günlerde de binlerce insana yardım desteğini sürdürdü.

Covid-19 sebebi ile oluşan yeni düzende, ulaştırdığı yardımlarla dünyada ve Türkiye’de binlerce ihtiyaç sahibi aileyi, mazlum ve mağdur insanı sevindirirken; birbirinden farklı Ramazan projeleri ile de hayırseverlerin yardımlarına aracılık etti.

Bağışçılarıyla ihtiyaç sahipleri arasında köprü olan İyilik Derneği bu Ramazan’da da dikkat çekici projeler gerçekleştirdi.

Ramazan Kumanyalarıyla Sofralar Bereketlendi

Vefa Sosyal Destek Grubu ile birlikte 15 bin aileye gıda kolisi dağıtıldı. Ramazan ayı boyunca dağıtımı gerçekleştirilen gıda kolileri ile 4 kişilik 1 aileye 1 ay yetecek gıda paketi ulaştırılmış oldu.

Binlerce Yetime Bayramlık

Ramazan ayı boyunca devam eden Yetim Bayramlığı projesiyle bağışçılarının sağladığı 150 TL’lik desteklerle binlerce yetime bayramlık kıyafetlerini teslim eden İyilik Derneği Temsilcileri yetimlere, yepyeni kıyafetler giymenin sevincini yaşattı.

Yetimlerin Bayram Harçlığı Unutulmadı

“Yetimlerin bayramları buruk geçmesin” diye bağışlarını ileten hayırseverlerinin ulaştırdığı her bir yetim için 100 TL’lik bayram harçlıkları yetimlere teslim edildi.

Adak, Akika, Şükür ve Sadaka Kurbanı

Bu dönem zorlu günler geçiren ve sağlığına kavuşan hayırseverlerin öncelikli tercihlerinden olan kurban kesimi, Afrika’da Gazze’de Suriye’de ve Türkiye içerisinde gerçekleştirildi. Kesilen adak, akika, şükür ve sadaka kurbanları ihtiyaç sahibi, dul, yetim, öksüz ve fakir ailelere dağıtıldı.

Dünyada Ramazan

Covid-19 etkisiyle yurt dışı yardım projeleri sekteye uğrayan İyilik Derneği, partnerlerinin desteği ile hayırseverlerinin yardımlarını mazlum coğrafyalara ulaştırmaya devam etti. Gazze’de, Arakan Kamplarında, Somali’de, Kamerun’da, Uganda’da iftar yemekleri dağıtan İyilik Derneği, bu bölgelerde 24 bin 250 kişiye iftar yemeği verdi.

Yemen’de Kızılay iş birliği ile 3 bin 570 aileye kumanya paketi dağıtılırken Suriye de unutulmadı. Kurulduğu günden beri Suriye çalışmalarını sürdüren İyilik Derneği, Ramazan ayı boyunca 2 bin 500 aileye gıda kolisi yardımı ulaştırdı. Ayrıca 4 tır un yardımı ile fırınlarda ürettirdiği ekmekleri her gün bölge halkına da ulaştırmaya devam ediyor.

İyilik Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kayış’ın Bayram mesajı

Dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan Covid-19 virüsü bu yıl Ramazan ayımızı da alışılmışın dışında geçirmemize sebep oldu.

Bu mübarek ayda evimizde nefsimizle baş başa kalarak; kulluğumuzu gözden geçirme fırsatı bulduk. Sofralarımızı paylaşamamış olsak da gönlümüzü açarak kardeşliğimizi hissettik.

Yakınlarımızın, ailemizin ve kendi sağlığımızın endişesi içinde tefekkür ederek şükrümüzü artırdık.

Bu Ramazan birbirimize uzaktan destek olmanın ne demek olduğunu daha iyi anladık.

Sevincimiz buruk olsa da Bayramı sağlıkla karşılamanın şükrü ile ramazanı uğurluyoruz.

Sevgiyi, muhabbeti artırdığımız bayram ziyaretleri yerine uzaktan bir telefonla tüm sevdiklerimizi hatırlıyoruz.

Hüzün perdesini yüreğimizden kaldırarak sevgimizi gönül köprüleri kurarak hissettiriyoruz.

Hayırla geçen bir Ramazan’ın ardından muhabbetle gelen bir Bayram olmasını diliyor. Milletimizin ve dünya Müslümanlarının ramazan bayramını tebrik ediyorum.

İyilik Gönüllüsü Ol